Categories
Seriale TV

13 Reasons Why, păreri despre Episodul 2 din Sezonul 2

După cum am promis, am să scriu o concluzie după fiecare episod al sezonului doi din serialul 13 Reasons Why, și am ajuns la cel de-al doilea episod care la prima impresie e destul de sec.

Nu mă așteptam la ceva wow de la sezonul doi, însă mi-aș fi dorit ceva mai multă acțiune și ceva mai puțină dramă. Nu știu dacă vă amintiți de serialul acela de pe Pro TV de acum mulți ani “Mesaje de dincolo”, dar exact acolo m-a dus cu mintea episodul doi.

Nu știu dacă doar din punctul meu de vedere este puțin ciudată situația în care Hannah Baker este un fel de alter ego al personajului Clay, dar mi se pare destul de neinspirată alegerea de a o introduce în rol pe Hannah prin astfel de împrejurare.

Ca și în primul episod, se continuă cu procesul unde sub jurământ majoritatea celor citați încep să cedeze presiunilor și se eliberează de adevăr. Cei ce nu au apucat încă să depună mărturie, sunt amenințați în continuare sub anonimat. Se pare că cineva dorește ca aceștia să nu spună adevărul în legătură cu violul Hannei.

Primul nume care-ți vine în minte atunci când vrei să descoperi ciene ar fi în spatele mesajelor de amenințare, este clar Bryce, cel ce o violează pe Hannah și este practic cel mai vinovat de hotărârea acesteia de a-și pune capăt zilelor. Aș crede totuși că serialul nu are o notă atât de previzibilă încât să ne dăm seama din primele episoade de ceea ce va urma.

Clay, personajul care încearcă într-un fel să deslușească misterul sinuciderii, deși implicat puțin în aceasta… nu reușește să treacă peste moartea Hannei și nici în noua relație nu arată că s-ar fi vindecat de iubirea pe care o are pentru ea. Gândurile legate de Hannah, nu-l lasă să se dedice cu totul noii sale iubite, Skye.

Alex și Jessica, prietenii Hannei care au și ei fiecare câte o casetă în sezonul trecut, sunt cei ce urmează să depună mărturie la tribunal, iar Jessica este amenințată dar și intimidată de cuvinte grele despre situația în care a fost pusă la aflarea adevărului despre fostul ei iubit, Bryce. Pentru cei ce nu-ș amintesc din sezonul trecut, Jessica a fost violată de Bryce.

Pe finalul episodului, se pare că și Alex începe să primească prin corespondență lucruri jignitoare cu referire la momentul în care a vrut să s esinucidă și nu a reușit.

Aștept cu interes ceva mai multă acțiune de la episodul cu numărul trei, și am să revin să povestim și despre acela. Cu siguranță pot să remarc faptul că acest sezon este cu mult sub sezonul unu, dar poate că mă înșel și va deveni mai captivant de la episodul trei, patru, cinci sau chiar de la jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *