Categories
Seriale TV

13 Reasons Why Sezonul 2 – Impresii despre primul episod

Cred că am aflat cu toții că a apărut așteptatul sezon doi al serialului 13 Reasons Why, care a marcat efectiv anul 2017 cu primul sezon. Adevărul este că a meritat într-o oarecare măsură succesul primului sezon, căci a transmis un mesaj puternic către toate generațiile și a scos la iveală probleme cu care societatea se confruntă tot mai des în zilele noastre.

Cum se și aștepta, după succesul primului sezon, producătorii, adică Netflix… s-a gândit că ar fi cazul ca succesul să nu se termine subit și astfel au făcut și o continuare a serialului.

Fiindcă a trecut ceva vreme de când am văzut ptimul sezon, am zis că nu-i musai să-l revăd pentru a continua cu sezonul doi… nu mi-am permis luxul de a pierde atâta timp pentru un mesaj pe care l-am înțeles deja la finalul primului sezon.

Pentru că vreau să țin o oarecare evidență a acestui sezon doi, al serialului 13 Reasons Why, m-am gândit să-i fac o povestire sau mai exact un rezumat pentru fiecare episod în parte. Azi, fiindcă doar ce am terminat primul episod al sezonului doi, am să mă raportez la ceea ce tocmai am vizionat și am să îmi expun puțin părerea.

Primele impresii din 13 Reasons Why Sezonul 2

Primul episod al sezonului doi este pur și simplu o continuare a ultimului episod din primul sezon, pare ceva logic dar nu se aplică tuturor serialelor, deci este o informație destul de folositoare. Acțiunea se mută cu cinci luni mai târziu de la sinuciderea Hannei Baker, luni în care totul pare că merge spre mai rău.

Procesul Hannei se redeschide și toți cei implicați sunt condamnați să retrăiască sentimentul de vinovăție pentru sinuciderea Hannei. Dacă ați fost atenți la primul sezon, reiese din fiecare casetă că fiecare are partea lui de vină, sau cel puțin o mică influiență.

Sincer sezonul unu a fost ceva mai palpitant, căci exista misterul casetelor… ceva ce nu mai găsisem în serialele de actualitate, însă sezonul acesta pare din primul episod că se va concentra pe procesul ce pare interminabil dar și pe câteva personaje care cred că ar fi trebuit să se regăsească în cele 13 motive din primul sezon.

Evident… este destul de greu să-mi fac o părere despre întregul sezon încă de la primul episod, însă pare că s-au inspirat puțin din serialul Pretty Little Liars, în anumite părți, unde martorii citați pentru a depune mărturie la proces sunt amenințați de cineva, anonim decoamdată, să nu spună unele adevăruri despre cele întâmplate înainte sinuciderii Hannei.

Povestea pare să se adâncească puțin, iar sezonul doi va scoate la iveală secrete ale adolescenților implicați în decizia Hannei. Cel mai mult cred că se atrage atenția asupra modului greșit prin care conducerea liceului unde unde se află majoritatea celor răspunzători în mod indirect pentru sinuciderea Hannei, gestionează situația.

De aici reiese nepăsarea cu care conducerea liceului, care ar trebui să ajute și să ia măsuri în favoarea elevilor fără apărare, preferă să ascundă gunoiul sub preș.

Cu siguranță aștept să văd și episodul doi, despre care am să revin cu alt articol în care am să povestesc în ce direcție merge acțiunea din serial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *