Adoration – un lung-metraj de succes

Adoration este lung-metrajul cu numarul 6 al realizatorului belgian Fabrice du Beltz. In anul 2004 a realizat filmul Calvaire, primul sau lung-metraj, prezentat in mod oficial in cadrul Saptamana Criticii din 2014 si triplu premiat in cadrul Festivalului de Film Fantastic Gerardmer din 2005.

Paul, un tanar singuratic o intalneste pe Gloria, noua pacienta din cadrul clinicii de psihiatrie la care lucreaza mama sa. Indragostit nebuneste de aceasta adolescenta tulburata, Paul ia decizia de a fugi impreuna cu ea, departe de lumea adultilor.

Paul si Gloria
In parcul care inconjoara un azil psihiatric, o mica pasare ranita si un baiat in varsta de 13-4 ani pe nume Paul care are grija de pasare cu cea mai mare grija. Paul se afla aici deoarece mama sa lucreaza la acest azil. Insa Gloria, o adolescenta cu doi ani mai mare decat Paul este internata in acest azil ca si pacienta. De altfel, la scurt timp, directoarea o avertizeaza pe mama lui Paul cu privire la Gloria, ii recomanda sa il tina departe pe Paul de ea. Dar Gloria este o tanara extrem de afectuoasa si Paul este din ce in ce mai atras de ea. In unele momente comportamentul Gloriei este absolut normal, nu ai spune ca are probleme psihice. Insa, alteori are un comportament periculos atat pentru ea cat si pentru persoanele din jurul sau.

In plus, spune ea adevarul atunci cand sustine ca parintii sai au decedat intr-un accident de avion atunci and ea avea doar cinci ani si unchiul sau a inchis-o in acest azil pentru a pune mana pe mostenire? In ciuda recomandarilor directoarei, Paul, subjugat de Gloria, o adora pur si simplu si nu rezista sa nu o ajute. O ajuta sa scape, sa fuga in lumea exterioara, o lume care ii va da senzatia ca a reusit sa cucereasca libertatea, o lume in care tineretea lor se va confrunta cu lumea adulta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *