Bateria laptopului face probleme

Din ce in ce mai multi utilizatori de laptopuri se vaita de faptul ca au probleme cu bateria acestor dispozitive care nu se incarca, se incarca incomplet si nu cunosc exact cauzele care duc la aceste situatii si ce solutii la indemana ar exista.

Cand bateria laptopului este defecta? Cine decide cand se defecteaza si care este adevarata problema pentru care laptopul nu mai poate fi folosit o perioada lunga fara a fi incarcat?

Cand bateria laptopului are mai mult de 3 sau 4 ani, utilizatorul isi poate lua adio de la gandul ca mai are sanse sa o repare.

Adevarul este ca bateria unui laptop are o durata estimata de 400 de cicluri, ceea ce inseamna ca la o folosire zilnica va ceda dupa aproximativ 2 ani. Daca bateria laptopului insa are o durata mult mai mica de functionare, sunt sanse sa fie alta problema.

Cel mai intalnit caz de defectare a bateriei este defectarea incarcatorului care isi pierde din putere si nu mai poate sustine incarcarea in conditii normale a bateriei.

Daca utilizatorul nu are un alt incarcator disponibil pentru a face o proba, atunci va trebui sa opreasca laptopul si sa il lase cu bateria la incarcat cateva ore, apoi daca laptopul este oprit si bateria inca se incarca, atunci este necesara numai inlocuirea incarcatorului.

Se mai poate sa fie de vina si mufa unde intra incarcatorul. Aceasta mufa conteaza foarte mult pentru ca poate provoca neplaceri. De asemenea, daca bateria nu este introdusa corect, cu siguranta laptopul nu va merge. Daca unul din blocatoare nu a facut click cu siguranta ca utilizatorul va avea probleme in folosirea acestui dispozitiv.

Nu in ultimul rand, se poate intampla ca placa de baza sa fie defecta sau sa existe probleme software, ce nu tin deloc de partea fizica a laptopului sau de vointa omului.

Indiferent care ar fi cauza, trebuie gasite rapid solutii de rezolvare pentru situatiile in care bateria laptopului da semne de slabiciune sau de defectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *