Categories
Diverse

Câte calorii ar trebui să consumi pe zi

Câte calorii ar trebui să mănânci pe zi? Această întrebare este destul de relevantă. Alimentația sănătoasă câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Cantitatea de aport caloric pe zi depinde de mulți factori. Acesta nu este doar ritmul vieții, ci și vârsta, greutatea, vremea și alte circumstanțe. În acest articol vom încerca să ne dăm seama cât de multe calorii trebuie să mănânci pe zi.

Doar cei mai lenesi oameni nu numără caloriile, mai ales ca pe toate ambalajele și pachetele este notata prezența caloriilor per 100 de grame de produs. Prin urmare, numărarea caloriilor consumate este destul de simplă. Un alt lucru este să le scrieți. Începeți un jurnal de mâncare, vă va ajuta să monitorizați consumul de calorii. Pentru a evita aproximarea, notați toate caloriile consumate, până la o ceașcă de ceai. Apoi puteți controla aportul zilnic de calorii. Când acesta devine un obicei, puteți controla cu ușurință greutatea.

Numarul de calorii si stilul de viata

Cel mai important rol in consumul de calorii joaca stilul tau de viata. Chiar si intr-o stare de repaus, organismul consumă calorii. Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare atunci când vă alcătuiți dieta zilnică. Pentru digestie, activitatea mentală și alte procese din organism, sunt necesare și calorii. Dacă aveți o slujbă la birou și nu faceti sport, atunci aveți nevoie de mai puține calorii decât cei care au o slujba asociata cu munca fizica grea.

Majoritatea oamenilor câstiga un exces in greutate datorita faptului ca consuma mai multe calorii pe zi decât este necesar pentru organism. Acum există contoare de calorii speciale. Puteți introduce datele dvs. (înălțime, greutate, activitate fizică) și obțineți câte calorii ar trebui sa consumați pe zi. Deși, desigur, această cifră va fi mai degrabă aproximativă și este important să înțelegem că aceasta poate fi luată ca bază.

Aportul de calorii pe zi

Consumul zilnic de calorii variază în funcție de vârstă. De exemplu, o fată de 20 de ani are nevoie de aproximativ 1700 kcal pe zi, în timp ce o femeie de peste 50 are nevoie de aproximativ 1500-1600 de calorii. Cu varsta, numarul caloriilor pe care trebuie sa-l obtii pe zi scade. Si invers. Atunci când un copil se dezvoltă în mod activ, rata de calorii crește.

Cei care se angajează în muncă fizică grea, ar trebui să-și monitorizeze mai atent dieta. Câte calorii pe zi, de exemplu trebuie sa consume cei care lucreaza in constructii? Deoarece construcția este o muncă fizică dificilă, rata medie a caloriilor crește cu 400-500.

Pentru cei care doresc să piardă în greutate, nu este o sarcină prea dificilă. Pentru a începe să pierdeți kilogramele în plus, trebuie să provocați un deficit de calorii. Acest lucru se face astfel încât organismul începe să transforme în energie, nu în calorii, grăsimile existente din corp. Dar nutriționiștii nu recomandă reducerea aportului de calorii la mai puțin de 1200 kcal pe zi. Toate meniurile și sistemele dietetice se bazează pe aproximativ 1200 kcal pe zi. Sub această limită nu ar trebui să scada, deoarece o astfel de dietă duce la diverse boli.

1200 de calorii nu este atât de putin. Puteți crea un meniu complet cu atât de multe calorii.

Deci, la întrebarea câte calorii sa consumati pe zi, nu există un răspuns clar. Totul depinde de scopurile și circumstanțele dvs. Dar trebuie să vă amintiți o regulă: dacă doriți să rămâneți în formă bună, folositi cât mai multe calorii pe care le consumati în timpul zilei. Dacă aveți prea multe calorii în dieta dvs., atunci inevitabil vor aparea si kilogramele in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *