Cele mai opulente castele din lume

De-a lungul secolelor, castelele au servit nu doar pentru placerea sau relaxarea ocupantilor sai, unii dintre cei mai bogati si mai puternici din lume, da si pe post de fortificatii pe timp de razboi. Iar detaliile lor arhitecturale, valoarea lor artistica si marimea lor reprezenta luxul si puterea in fata celor care intrau aici altadata.

Iata care sunt cele mai spectaculoase castele din lume

Castelul Windsor, Anglia. Lista aceasta nu ar fi completa, fara indoiala fara acest castel, care serveste drept resedinta inca de la crearea sa, in secolul 11. Aici au trait 39 de monarhi, printre care si regina Elisabeth II care sta aici la sfarsit de saptamana.

Palatul Luxemburg, Franta. Splendoarea acestui palat uimitor nu are pereche in istorie. A fost construit in anul 1625 pentru a servi drept hotel si resedinta pentru Maria de Medicis si a adapostit numerosi membri ai familiei regale. A fost muzeu, a fost inchisoare si acum adaposteste senatul.

Fortul Amber, India. Aflat la Jaipur, magnificul Fort Amber a fost construit in secolul 16. amestecul de stiluri si designul musulman si hindi confera acestuia un farmec unic. Iar opulenta sa este data de pietrele cu care est acoperit, in nuante de miere si de roz, dar si de mozaicurile sale.

Castelul Edinburgh, Scotia. Cunoscut si sub numele de Castle Rock, acest castel a fost construit pe un vulcan inactiv. Pe vremuri a adapostit in aripi diferite atat membri ai familiei regale cat si prizonieri. Iar in zilele noastre este o atractie turistica majora.

Castelul Neuschwanstein, Bavaria. Este castelul care a inspirat desenele Frumoasa din padurea adormita a studiourilor Walt Disney. Si in ciuda aparentei sale feerice, are o poveste mai sinistra. Fondatorul sau, regele Louis II, a fost gasit aici mort, la 10 ani de la fondarea sa, mortea sa fiind invaluita in mister. De atunci, nimeni nu a locuit aici in castel, care ramane insa o destinatie turistica foarte populara pentru turistii din lumea intreaga.

Castelul Glamis, Irlanda. Un castel care a aparut si in MacBeth a lui Shakespeare, cu o poveste foarte lunga si interesanta. Acuzati de vrajitorie, mai multi rezidenti respectati ai sai, au fost executati. Si foarte multa vreme, nimeni nu a locuit aici, deoarece era considerat mult prea rece sau izolat.

Castelul din Praga, Republica Ceha. Este un castel incredibil de vast, construit in jurul anilor 870 si a fost renovat major de-a lungul anilor. Iar Adolf Hitler se pare ca a petrecut aici chiar o noapte.

Alcazar de Segovia, Spania. Este cel mai celebru castel de aici, cu cel mai romantic cadru si cel mai ferric. Este inconjurat de munti si are un unic amestec de stiluri diferite.

Kremlin, Rusia. Simbolul Rusiei, actualul sediu al guvernului rus, acest castel este un imens complex pe 27, 7 hectare.

Un comentariu la „Cele mai opulente castele din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *