Categories
Diverse

Cum sunt sparte conturile pe internet

Atacurile cibernetice au devenit in ziua de azi destul de comune, ele fiind mult mai populare decat infractiunile offline, precum furtul sau jaful. Expertii zic ca cea mai slaba veriga in atacurile cibernetice este omul. Daca sunteti victima unui hacker, atunci este posibil sa fie vina voastra. Cele mai frecvente scopuri ale atacurilor cibernetice sunt cele de natura financiara.

Hackerul doreste sa urmareasca datele legate de conturi bancare, dar si carduri sau orice alta informatie. Atacatorii doresc sa aiba acces la conturile noastre, de aceea este foarte important sa va protejati corespunzator impotriva acestora. In ziua de azi, atacurile cibernetice reprezinta o adevarata afacere, mai ales ca veniturile din aceste atacuri sunt de aproximativ 1,5 trilioane de dolari. Acesta poate fi considerat ca fiind echivalentul a 13 economii ale lumii.

Suntem predispusi la a fi victimele atacurilor cibernetice, de aceea este bine sa stiti mai multe lucruri despre acestea. In primul rand atacurile cibernetice pot avea actori statali, precum crima organizata sau insederi. Se pare ca dark web-ul este conectat la activitatea criminala el fiind accesat in special de persoanele care se ocupa de crima organizata. Aici se pot obtine droguri, documente de identitate false, dar si arme. Chiar si specialsitii care pot sa realizeze diverse atacuri cibernetice asupra unei entitati pot fi cautati prin intermediul dark web. Doar 4% dintre site-uri sunt accesibile motoarelor de cautare uzuale. 90% dintre site-uri sunt disponibile de pe deep web. Accesarea acestor site-uri este insa destul de periculoasa, mai ales daca dati peste informatii pe care este ilegal sa le accesati.

Hackerii pot face chiar si pana la 166.000 de dolari pe luna daca fac niste atacuri foarte bine coordonate. Exista insa si unele vulnerabilitati de care nu suntem constineti. Aceste vulnerabilitati nu sunt cunoascute nici maca de provider-ul sau de compania care a lansat un anumit software. Expunerea unor vulnerabilitati, de exemplu pentru iOS, pe dark web, poate ajunge chiar si la 250.000 de dolari.

Phishingul este unul dintre cele mai comune tipuri de atacuri utilizatorul primind un mail care contine un link. De aici, datele pleaca spre atacator care poate folosi aceste date, dupa cum doreste. Atacatorii pot copia pagina reala a companiei si pot induce in eroare persoana care acceseaza site-ul. Atacurile cibernetice pot fi facute si sub forma de malware, de obicei prin fisiere de tip Office. Partea proasta este ca anumiti virusi nu pot fi detectati de antivirusii traditionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *