De ce să fii mereu atent

De când mă știu am fost un om destul de superficial atunci când venea vorba de foarte multe treburi. Eram și încă sunt foarte atent, grijuliu și concentrat atunci când mi se pare mie că e ceva cu adevărat important. Ca idee, atunci când venea vorba de bani nu mă stresam prea tare știind că nu reprezintă nici pe departe ceva foarte important în viața asta.

Zilele trecute însă o prietenă mi-a demonstrat, pe pielea ei cum s-ar spune, cât de mult contează o secundă de atenție și cum o singură clipire în momentul nepotrivit te poate face să-ți schimbi viața sau chiar să o pierzi.

Plecase cu mașina în alt oraș, aparent totul ok, mergând pe un drum național o secundă de neatenție cauzată de un strănut a făcut-o să scape mașina de sub control și să se înfigă într-o bornă kilometrică de pe marginea șoselei. Din fericire ea și ceilalți oameni din mașină n-au pățit nimic, înafară de o sperietură zdravănă, mașina s-a cam făcut praf în partea din față dar important e că ei au scăpat.

Știam că o secundă de neatenție poate schimba tot, și cred că toți știți asta, dar parcă nu ne convingem cu adevărat de un lucru până când nu ni se întâmplă nouă sau unei persoane pe care o cunoaștem.

În ziua următoare, evenimentul fiind încă proaspăt în mintea mea, când m-am urcat la volan numai la întâmplarea din ziua trecută îmi stătea gândul și îmi imaginam în permanență oare ce s-ar întâmpla dacă din senin aș strănuta și mi-aș pierde viața pierzând controlul volanului.

Din fericire mi-a trecut repede și am conștientizat, încă o dată, că să fi atent și calm în astfel de situații e cel mai important lucru. Și vă recomand să faceți la fel – să fiți atenți nu să pierdeți controlul volanului. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *