Top destinații eco-friendly pentru anul 2020

Calatoriile au numeroase avantaje, dar in acelasi timp au si consecinte dramatice asupra planetei. Transportul aerian s-a dublat din anul 2003 si amprenta de carbon care corespunde turismului este imensa.

Exista insa cateva modalitati prin care turistii pot continua sa calatoreasca, minimizand in acelasi timp, impactul asupra planetei. Alegand de exemplu o cazare cu practici durabile, sau tari care respecta mediul.

Iata care sunt destinatiile din 2020 care sunt prietenoase cu mediul

Amsterdam, Tarile de Jos, puterea pedalatului. In Tarile de Jos, respectarea mediului nu este un simplu slogan, ci un adevarat mod de viata. Mereu clasat in randul celor mai bune destinatii sau orase durabile, Amsterdam reuseste sa mentina un echilibru perfect intre popularitatea sa ca si o destinatie turistica foarte aprecita si intre investitiile in favoarea mediului. Iar aici principalul mijloc de transport il reprezinta bicicleta.

Insulele Galapagos, Ecuator, minimizarea impactului. In calitate de prim sit al Patrimoniului Mondial Natural Unesco, Insulele Galapagos adapostesc cele mai rare specii din lume. Doar 5 din cele 19 insule de aici sunt locuite si protejarea acestei regiuni minunate in biodiversitatea sa a devenit un adevarat stil de viata. Calatoriile aici sunt limitate, vapoarele putand aduce doar 100 de turisti.

Arosa, Elvetia, un loc unde iti poti reincarca bateriile. Arosa adaposteste hotelul Vlasana, primul de aici care este incalzit cu o „baterie pe gheata”. Este vorba despre un sistem de recuperare al energie termice excedentare care altfel, ar fi pierduta.

Acest satuc fermecator de vilegiatura alpin, mai contribuie si in alt fel la protejare amediului. Are o multime de locuri unde se pot incarca masinile electrice.

Catalonia, Spania. Catalonia este prima regiune care a obtinut in intregime certificarea de turism responsabil al biosferei, drept recunostinta a relatiei simbiotice dintre om si natura in aceasta regiune.

Costa Rica va deveni carboneutra de acum pana in anul 2021. Da, Costa Rica isi doreste sa devina prima tara neutra in ceea ce priveste emisia sau amprenta de carbon. Si chiar este pe cale sa reuseasca pana in 2021. Electricitate sa provine aproape in totalitate din energii renuvelabile. Iar ONU a fost atat de impresionat de eforturile depuse, incat l-a facut pe fostul presedinte al tarii, Luis Guillermo Solis, Ambasador special pe langa Organizatia Mondiala a Turismului.

Insula Pangaluasian, Filipine, un paradis ecologic. Aceasta statiune balneara privata vrea sa sustina populatia locala cu cateva gesturi ecologice mai ales. Dar si cu initiaive economice. Astfel ca o firma de aici invata localnicele arta tesutului stravechi iar produsele facute aici sunt mai intai cumparate de la ele si vandute apoi in hoteluri.

Mai exista si un program de mare avengura pentru pastratea mediului, dar si un program pentru protejarea testoaselor de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *