Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro – preț, caracteristici și data lansării

Noua gama Mate 30 care a fost recent dezvaluita de Huawei este, cel mai probabil si cea mai ambitioasa a constructorului. Mate 30 Pro in special se dovedeste a fi inovant din toate punctele de vedere. In schimb, faptul ca diferitele modele lansate recent de Huawei nu mai beneficiaza de serviciile Google constituie o frana serioasa in calea popularitatii. Iata tot ce trebuie sa stii despre noile modele ale constructorului Huawei.

Pe data de 19 septembrie Huawei a oficializat noile sale modele, Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro. Contrar asteptarilor, cele doua smartphone-uri nu au impresionat prea tare audienta. Cu siguranta datorita lipsei serviciilor Google. Cu toate acestea, Huawei are mereu obiceiul de a-si impresiona utilizatorii si de a lansa noile produse la scurt timp de la prezentarea lor oficiala. Insa, intre timp, ne referim dupa lansarea predecesoarelor, Mate 20 si Mate 30 Pro, guvernul Trump a interzis orice schimb intre Huawei si partenerii sai americani. Ceea ce inseamna ca Huawei trebuie sa se multumeasca cu versiunea Open Source a sistemului de exploatare. Telefoanele sunt private de Google Play Store, de Gmail si de Google Maps. Drept urmare, Huawei a decis sa nu comercializeze cele doua telefoane in Europa. Dar constructorul isi doreste sa gaseasca rapid o solutie si pentru piata europeana.

In partea din spate, Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro gazduiesc un aparat foto triplu, circular, plasat in mijlocul aparatului. Mate 30 dispune de un ecran de 6,62 inchi in timp ce Mate 30 Pro afiseaza un ecran de 6,53 inchi. Ecranul aparatului profita de margini curbate.

In plus, va mai exista o varianta mai luxoasa a gamei, botezata Huawei Mate 30 RS Porsche Design care gazduieste 4 aparate foto, nu 3.

Mate 30 si Mate 30 Pro beneficiaza pentru prima data de noul Kirin 990, succesorul lui Kirin 980, lansat in urma cu un an. In ceea ce priveste memoria, Mate 30 profita de 128 GB spatiu de stocare si de 8GB RAM. Mate 30 Pro beneficiaza de 8GB RAM si de 256 GB spatiu de stocare. Editia Porsche Design este un veritabil monstru in ceea ce priveste capacitatea : 12 GB RAM si 512 GB spatiu de stocare.

In ceea ce priveste autonomia, Mate 30 are o baterie de 4200 mAh in timp ce Mate 30 Pro beneficiaza de un modul de 4500 mAh. Mate 30 dispune de un aparat foto triplu, modulul principal fiind de 40 mpx si celalalte sunt de 16 respectiv 8mpx. Mate 30 Pro beneficiaza de un aparat foto cvadruplu alcatuit din doi senzori de 40mpx si de alti doi de 8 si 5mpx.

Pretul in euro pentru Mate 30 si Mate 30 Pro este si el cunoscut, 799 euro respectiv 1099 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *