Kasha, semințele de hrișcă prăjite

Ştiai că seminţele de hrişcă prăjite, numite şi kasha, sunt pline de beneficii atunci când vine vorba despre sănătate? Au un gust delicios de alune, se prepară foarte repede şi uşor, neavând nevoie de fierbere…deci kasha are o mulţime de atuuri în mânecă pentru a te seduce

Ce înseamnă kasha? Nu căuta cuvântul kasha într-un atlas de botanică. Este vorba pur şi simplu despre seminţele prăjite de hrişcă fără stratul de deasupra însă. De fapt, nu este vorba despre o cereală. Este o pseudo-cereală care face parte din familia rubarbei şi a măcrişului. Cu alte cuvinte, nu conţine deloc gluten.

Kasha are cea mai mare putere antioxidantă. Kasha este un aliment cu super proprietăţi antioxidante. Este foarte bogată în proteine, dotate cu aminoacizi esenţiali, în glucide, în compuşi antioxidanţi, în fier, minerale, în fibre şi vitamine din grupa B. Poate să completeze astfel foarte eficient meniul fiecăruia dintre noi.

Kasha mai conţine şi rutin, un antioxidant din familia flavonoizilor, cu proprietăţi extrem de benefice atunci când vine vorba despre protejarea venelor şi în caz de insuficienţă venoasă.

Cum se poate găti kasha? Kasha are avantajul de a putea fi preparat extrem de uşor. Trebuie doar să pui două ceşti de apă fierbinte peste o ceaşcă de kasha.

Cum se poate integra kasha la tine în meniu? Se poate degusta la micul dejun, alături de cereale sau de muesli. Dacă vrei să obţii cele mai crocante şi cele mai delicioase salate de crudităţi, foloseşte kasha în toate reţetele. Se poate folosi şi în compot, chiar şi în spume sau creme cu ciocolată. Mai poţi adăuga seminţele de hrişcă prăjite în aluatul de pâine, în cel de prăjituri sau se pot folosi peste gratin.

Fierte, se pot folosi la fel ca şi grişul sau orezul. Sau se mai pot folosi în loc de pesmet pentru carne, peşte sau legume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?