Patria: o frescă familială emoționantă pe Canal+

Canal+ a inceput difuzarea serialului Patria, o adaptare a best-sellerului apartinand lui Fernando Aramburu si prima productie HBO in Europa, luni 23 noiembrie.

Atunci cand organizatia independenta ETA anunta ca depune armele, in 2011, un val de emotie traverseaza Tarile Basce. Dupa scrisori de amenintari, asasinate si lacrimi, cosmarul pare in sfarsit incheiat. Insa, cum ramane cu furtuna emotionala si ranile inca necicatrizate ramase in urma acestor ani de plumb? Toata lumea poate intoarce pagina atat de usor si sa isi reia viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

O drama familiala bulversanta si istorica, alcatuita din 8 episoade, creata de Aitor Gabilondo si salutata de critica in cadrul festivalului San Sebastian din 2020, Patria revine asupra orelor intunecate din cadrul conflictului independantist si povesteste intr-un mod intim destinul tragic a doua familii legate de un asasinat.

Doua familii, macinate de probleme, avand in centru doua femei puternice, Elena Irureta si Ane Gabarain. Doua prietene pe care acest conflict sangeros, care a costat viata a peste 800 de persoane, de-a lungul a 50 de ani de exsistenta a organizatiei ETA, le va indeparta pentru totdeauna.

O rana deschisa pentru totdeauna
Difuzat incepand cu luna septembrie in Spania, Patria a starnit emotia celor care l-au urmarit, grupul terorist a scufundat in teroare viata celor din Tara Bascilor si Spania. Durerea este inca vie si in ziua de azi. Dincolo de suferintele cicatriciale si imposibila impacare a familiilor implicate, Patria exploreaza in egala masura mecanica fanatismului si violentele practicate de teroristi.

Ar putea fi un vecin, prietenul cu care aveam obiceiul sa jucam fotbal sau colegul de clasa, oricine ar putea fi acel terorist. Dintr-o data, la 18-19 ani dispare pentru a se alatura organizatiei ETA. Cu serialul ETA, HBO si Canal + ne ajuta sa cunoastem mai bine aceasta pagina insangerata de Istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *