Peninsula (2020) – un film cu zombies

La fel ca si Aliens sau Battle Royale 2, continuarea filmului Train to Bussan, cu un rating de 5,4 pe imdb, joaca cartea indraznelii si nu reproduce in totalitate reteta pentru care a optat pentru prima parte a filmului. Situand actiunea pe o peninsula coreeana intr-o lume devenita post-apocaliptica, filmul se apropie mai degraba de Land of the Dead apartinand lui Romero decat de o cursa nebuna, comparabila cu cea din prima parte.

Peninsula nu reuseste sa impresioneze foarte tare si uneori ne lasa impresia ca urmarim un film de animatie si creeaza la spectator un sentiment de incredulitate, mai ales in ceea ce priveste cursele de urmarire cu masini care seamana mai degraba cu cele din Ready Player One decat cu cele din Mad Max: Fury Road.

Peninsula se deruleaza in acelasi univers ca si Train to Bussan insa nu reia niciunul din protagonistii principali. Dupa un prolog destul de lung care se desfasoara pe un vapor, in aceeasi perioada ca si primul film, regasim patru ani mai tarziu un grup restrans de refugiati coreeni care incearca sa supravietuiasca in Hong Kong, unde sunt ostracizati deoarece sunt considerati purtatori de virus. Deoarece restul lumii nu a fost afectata de aceasta epidemie si peninsula coreeana a fost izolata de restul lumii.

Pe aceasta peninsula abandonata, zombies continua sa faca ravagii si supravietuitorii s-au refugiat in taberele fortificate unde domneste legea celui mai puternic. Un Infern pe Pamant caruia un grup de coreeni refugiati va fi constrans sa se alature, acceptand o misiune: aceea de a merge pe peninsula si de a recupera o duba plina cu bani. Si, bineinteles, nimic nu va merge asa cum au prevazut…

In fruntea acestui commando lansat in cautarea dubei se afla un fost soldat macinat de remuscari, nu poate trece peste faptul ca a abandonat supravietuitorii care i-au cerut ajutorul atunci cand se imbarca pentru Hong Kong…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *