Petrece un sejur memorabil la Malaga

Situat în Andaluzia, în partea de sud a Spaniei, orașul Malaga este cunoscut în special datorită faptului că este locul în care s-a născut celebrul pictor Pablo Picasso. Însă, acest oraș care aparține de provincia cu același nume înseamnă mult mai mult. Cu atmosfera sa specială și monumentele impresionante, Malaga te va convinge să îl explorezi și să îl apreciezi.

Orașul Malaga are o istorie bogată însă a reușit să se transforme, de-a lungul anului, într-un oraș modern și cosmopolit. Cea mai cunoscută atracție a orașului Malaga este fără îndoială centrul său istoric care adăpostește numeroase bijuterii arhitecturale pur și simplu magnifice.

O structură care îți va capta cu siguranță atenția este Alcazaba. Construit în secolul 11, Alcazaba este situat pe o colină în mijlocul orașului ceea ce face din el un excelent punct pentru a obține panorame spectaculoase asupra orașului. Fortăreața este cunoscută a fi cea mai bine conservată fortăreață de acest gen din țară. În apropiere, turiștii vor găsi fascinantele vestigii ale unui fost teatru roman. Alte atracții ce merită să fie explorate în apropiere sunt castelul Gibralfaro și glorioasa catedrală din Malaga.

Plaza de la Constitucion este locul ideal în care turiștii pot servi micul dejun, locul ideal de a începe ziua la Malaga. Cartierul Soho adăpostește un număr impresionant de baruri și cafenele. Piața Atarazanas este o piață animată în care poți observa obiceiurile localnicilor.

Una din principalele caracteristici ale orașului Malaga este următoarea: nu trebuie să mergi departe pentru a putea profita de plaje superbe. Plaja Malagueta este cea mai apropiată de centrul orașului însă poți găsi întinderi de nisip auriu mai frumoase și mai calme mergând puțin mai la vest. La Malaga turișii au posibilitatea de a vizita galerii și muzee precum muzeul Picasso, muzeul Carmen Thyssen și Centrul de Artă Contemporană.

Malaga este destinația ideală de vacanță chiar și pe timp de iarnă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?