Resistance (2020): Marcel Marceau rezistent

Resistance este un film din categoria Drama, Istorie, cu un rating de 6,2 pe imdb care revine asupra anilor de ocupare a Frantei de catre Germania Nazista, urmarind povestea lui Marcel Marceau, un erou al rezistentei care a salvat un numar mare de orfani evrei in timpul razboiului.
Istoria lui Marcel Marceau sub ocupatie

Marcel Marceau (1923-2007) este probabil cel mai celebrul mim. O figura ancorata in cultura populara care a inspirat un numar mare de artisti precum Michael Jackson cu al sau Moonwalk. La cinema, ne amintim de Tim Burton oferindu-i un omagiu in Batman (1989) atunci cand Joker apare cu oamenii sai arborand acelasi stil vestimentar si cu fata pictata in alb.

Insa, inainte de a deveni un artist memorabil, Marcel Marceau a fost un membru important al Rezistentei in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta parte a vietii sale l-a interesat in special pe Jonathan Jakubowicz pentru filmul sau, Resistance. Mai degraba decat sa propuna un biopic care parcurge intreaga viata a barbatului, realizatorul a preferat sa se concentreze pe perioada in care acesta avea 39-45 de ani.

O alegere pertinenta si dfiicila totodata. Deoarece la cinema exista deja o multime de filme cu privire la aceasta perioada a istoriei. Filmul lui Roberto Benigni este de altfel primul care ni-l infatiseaza pe Marcel testandu-si arta mimicii alaturi de orfanii evrei si un grup restrans de prieteni.

Il urmarim astfel pe Marcel de-a lungul anilor, asumandu-i responsabilitati in cadrul Rezistentei si protectia orfanilor in timp ce situatia din Franta este din ce in ce mai grava. Parasind Strasbourg la debutul razboiului, indreptandu-se spre sudul Frantei, ajunge in Lyon in 1942 unde participa la crearea de pasapoarte false inainte de a evacua orfanii spre Elvetia.

Resistance al lui Jonathan Jakubowicz poate fi urmarit incepand cu data de 25 noiembrie pe Canal +.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *