Samsung Galaxy A51 review

La jumatatea lunii decembrie 2019 Samsung dezvaluia primele informatii despre noile sale modele, Galaxy A51 si A71, doua modele din gama mid range.

Lider pe piata smartphone-urilor, Samsung are parte in ultima perioada de concurenti seriosi de pe piata chinezeasca. Chiar daca a reusit sa isi pastreze aura pe segmentul premium, constructorul s-a lasat surprins de noii actori (Xiaomi, Honor, Oppo) in gama mid range. In 2019, in fata multiplicarilor modelelor, constructorul si-a revazut nomenclatura din catalog, sursa de crize si de migrene, eliminand Galaxy J. De acum inainte, marea familie Samsung este compusa din Galaxy A (low si mid range), Galaxy S (premium) si Galaxy Note (premium stilat). Dupa o revenire in forta in 2019 cu sase modele din gama Galaxy A extrem de reusite, Samsung este obligat sa se descurce si mai bine in 2020. A51 si A71 sunt succesorii lui A50 respectiv A70.

Design si ecran. Chiar daca este acoperit de o carcasa din plastic (imitatie de sticla), A51 ramane un telefon elegant. Ornata cu figuri geometrice, carcasa isi schimba culoarea in functie de mediul inconjurator si de razele de soare. Ecranul este putin mai mare decat cel al predecesorului sau (6,5 inchi) si pastreaza un format compact. Vestea buna este ca, de anul trecut Samsung propune telefoane cu ecranul perforat. La revedere breton, bun venit perforatie. Ecranul este Super AMOLED Full HD+.

Performante si interfata. Speri sa descoperi un procesor din gama premium pe fisa tehnica a lui A51 ? Insa, cu riscul de a te dezamagi, Samsung nu face acest lucru. In meniul avem un procesor Exunos 9611 din gama mid range de 4 GB RAM si 128 GB stocare.

Samsung profita de Android Q pentru a face unele actualizari de software. One UI 2.0 nu marcheaza o evolutie majora insa micile noutati fac utilizarea si mai placuta.

Dupa modelul concurentilor sai, A51 multiplica numarul senzorilor foto. Avem in program:

  • un unghi larg : 26 mm f/2,0 ; senzor de 48 MP 1/2’’ ( 0,8 µm) ; PDAF
  • un ultra unghi larg (123°) : 13 mm f/2,2 : senzor de 12 MP
  • un senzor macro : 40 mm, f/2,4 ; senzor de 5 MP
  • un obiectiv ce are sarcina de a avea grija de profunzimea campurilor : f/2,2 ; senzor de 5 MP 1/5’’ (1,12 µm)

Nu putem gasi un defect major pentru acest model comercializat la un pret de 379 de euro.extrem de echilibrat, poate raspunde fara probleme nevoilor oricarui utilizator.

Un comentariu la „Samsung Galaxy A51 review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *