Categories
Diverse

Un weekend în Praga

Exista o multime de lucruri pe care le puteti face in Praga, acest oras fiind unul deosebit, el reusind sa iasa in evidenta datorita frumusetii sale. Capitala Republicii Cehe este un oras frumos, cu o istorie inedita, el avand un centru medieval superb, centru ce nu ar trebui ratat. Un city break de un weekend va va ajuta sa vedeti acest oras unic.

Atunci cand ajungeti in Praga, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti in Old Town Square. Aici veti avea o priveliste de 360 de grade asupra orasului, el fiind cel mai animat loc din Praga. In piata aceasta se intampla multe lucruri in fiecare zi, de aceea el este un loc ideal pentru a observa oamenii, cu muzica pe fundal.

In Old Town Square, puteti vedea Ceasul Astronomic si sa asteptati ora fixa aici. Atunci cand vine ora fixa, figurinele prind viata. Apar la ferestre niste personaje grotesti cu rolul de a speria publicul.

Un alt lucru pe care il puteti face in Praga este sa traversati Charles Bridge. Acest pod este unul cu adevart special, el fiind catalogat ca fiind o constructie unica si atragatoare. Podul leaga orasul vechi de Mala Strana.

Acesta este frecventat foarte des de turisti. Nu uitati ca daca aveti in vedere sa vizitati Praga, este o idee buna sa urcati la Prague Castle. Acest drum va va duce catre cea mai vasta incinta fortificata din lume. In acest castel au locuit in trecut si regii Boemiei. Prin curtea acestui castel, va puteti plimba gratuit, insa daca veti dori sa vedeti si interiorul cladirilor, va trebui sa platiti.

Gradinile din sudul complexului sunt si ele foarte frumoase, ele oferindu-va niste privelisti unice asupra orasului. Aceasta zona va fi cu siguranta una pe care o veti indragi foarte mult la Praga. Manastirea St. Vitus este un loc pe care il veti admira. Aceasta dateaza din secolul al XIV-lea, manastirea fiind una dintre cele mai impresionante pe care probabil ca le-ati vazut.

Pentru a vizita interiorul manastirii va trebui sa achizitionati un bilet. O plimbare pe stradutele din Mala Strana nu ar trebui evitata, acesta fiind un loc inedit pentru a admira cladirile si a vedea modul cum decurge viata in Praga. Un alt loc pe care il puteti vedea este Casa Dansatoare. Aceasta constructie interesanta va necesita sa aveti putina rabdare pentru a intelege viziunea arhitectului, ea fiind un siimbol all orasului ce merita vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *