Zonele balneare din Sardinia

În Sardinia, plajele superbe par să se succeadă la nesfârșit. Însă ce zonă balneară ar trebui să alegi pentru o vacanță reușită? De la estul animat la vestul bătut de vânt, de la nordul luxos la sudul sălbatic, iată cele mai cunoscute zone balneare din Sardinia.

Cala Gonone, între grote și plaje. Cala Gonone reprezintă baza perfectă pentru explorarea golfurilor, falezelor și grotelor din Golfo di Orosei. Pasionații de alpinism vor fi încântați de stâncile înalte în timp ce familiile vor adora atmosfera destinsă ce domnește aici. Chiar dacă drumul până aici este o aventură în adevăratul sens al cuvântului, merită.

Costa del Sud, mai puțin cunoscută. Eclipsată pe nedrept de celelalte zone balneare din regiune, Costa del Sud reprezintă o frumusețe mai puțin cunoscută, cu plaje mărginite de pini și de faleze ce se scufundă într-o mare de un albastru intens. Vântul și valurile atrag amatorii de surf. Una din cele mai frumoase porțiuni de pe coasta de sud.

Costa Smeralda, între mare și zonă rurală. Profită de peisajele granitice și de plajele rozalii oferite de Costa Smeralda. Uită de Porto Cervo și de turiștii avizi de celebrități. Optează pentru golfuri mai puțin cunoscute pentru un echilibru perfect între mare și zonă rurală.

Costa Verde, mai sălbatică. Între Capo Pecora și micuțul oraș balnear Torre dei Corsari se întinde o bijuterie încă conservată a litoralului din Sardinia, Costa Verde. Urmează poteca ce duce spre superbele plaje din Costa Verde și cazează-te într-o cabană rurală fermecătoare.

Alghero și litoralul său excepțional. Puțin mai la nord se află Alghero, golfuri umbrite de pini, stânci și spectaculosul Capo Caccia. În punctul de nord-vest al insulei te așteaptă fermecătoarea Spiaggia della Pelosa, o întindere de nisip alb, dominată de un turn de observare.

Oricare ar fi zona balnerară aleasă din Sardinia, vei fi mai mult decât mulțumit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?